"شعرا" پاسداران "دفاع‌مقدس" دربرابر تحریف هستند

ساخت وبلاگ

یک کارشناس ادبی با بیان اینکه شعر پابه‌پای جریان‌های روز شگفتی‌ها خلق کرده‌است، به لزوم پاسداری از ارزش‌های دفاع‌مقدس در برابر تحریفات تاکیدکرد و نقش شعرا را در این راستا پراهمیت برشمرد.

عبدالرحیم سعیدی‌راد با حضور در برنامه "از پارسی تا فارسی" رادیو گفت‌وگو، با اشاره به شکل‌گیری کنگره شعر جنگ در دهه۶۰ خورشیدی اظهار کرد: شعرا پا به پای مردم با دفاع مقدس همراهی می‌کردند و اشعاری با محوریت شهدای گرانقدر، اعزام نیرو به جبهه و عملیات‌ها می‌سرودند و در پایان جنگ با شکل‌گیری موضوع مفقودالاثرها، جانبازان و مسئله شیمیایی، محوریت شعرها نیز تغییر یافت.

وی بر اساس یافته‌های شخصی، نخستین شعر منتشر شده‌ی جنگ را مربوط به تاریخ ۵مهر ۵۹ و توسط استاد میرشکاک عنوان کرد و گفت: روزنامه جمهوری اسلامی در اولین روزهای جنگ، نخستین شعر جنگی را در صفحه اول به چاپ رساند اما اینگونه نیست که تصور کنیم شعر دفاع مقدس تنها به آن روزها اختصاص داشت.

سعیدی راد ادامه داد: سال‌ها بعد از جنگ تا امروز، شهدای گرانقدر ما تفحص می‌شوند و به میهن باز می‌گردند و شعرای ما همواره به این عزیزان وفادار بوده و هستند؛ کسانی که از جان خود برای دفاع از این مرز و بوم مایه گذاشتند، برای همه ما ایرانی‌ها مقدس هستند و لازم است شعرا هم حق مطلب را در مورد آن‌ها، ادا کنند.

وی در عین حال تاکید کرد: ادبیات دفاع مقدس در مقطعی خاص به جنگ، شهدا، مفقودین، اسرا و... پرداخت تا امروز که این حیطه گسترش یافته و آن را با نام ادبیات مقاومت می‌شناسیم. این گونه ادبی مرزها را درمی نوردد و شامل همه جریانات ارزشی است که در کشورهای دیگر نیز اتفاق می‌افتد؛ لذا ادبیاتِ مربوط به مقاومت و فلسطین نیز در همین ژانر قرار می‌گیرد.

این محقق و پژوهشگر ادبی با بیان اینکه شعر پا به پای جریان‌های روز شگفتی‌ها خلق کرده و تغییراتی پذیرفته است، اظهار کرد: با توجه به مسئله "تحریف دفاع مقدس" که در سخنان اخیر رهبری مورد اشاره بود، لازم است شعرای ما بدرستی حق مطلب را ادا کرده و با عنایت به گنجینه دفاع مقدس به مسائلی بپردازند که تاکنون مورد توجه نبوده و در سنگرهای پشت جبهه اتفاق افتاده است.

سعیدی‌راد تاکید کرد: تا امروز کنگره‌ای درباره شعرهای "پشت صحنه جنگ" نداشتیم. همچنین در مورد طنزِ دفاع مقدس هیچ برنامه‌ای تدارک ندیدیم؛ درحالیکه اگر وارد این حوزه شویم، چه بسا سخنانی بس شیرین برای گفتن و شنیدن وجود داشته باشد.

وی افزود: رزمندگان ما از آغاز صبح و بعد از بیدار باش، روز خود را با شعر شروع می‌کردند و ورزش صبحگاهی در جبهه، با اشعار حماسی همراه بود.

سعیدی‌راد این سبک شعری را به "رجزخوانی" در میدان رزم تشبیه کرد و گفت: یکی از عللی که شخصا به شعر روی آوردم، وجود همین رجزخوانی‌ها در اشعار حماسی جبهه‌ها بود.

وی ادامه داد: سال ۶۴ قبل از عملیات والفجر ۸ در شرایطی قرار گرفتیم که نیاز مبرم به شعر احساس می‌شد ولی به اشعار و شعرای خوب دسترسی نداشتیم و لذا جرقه شعر گفتن در ذهن من، از نوشتنِ همان رجزخوانی‌ها در میدانِ صبحگاه زده شد.

http://radiogoftogoo.ir/NewsDetails/?m=177117&n=714590

شاعرانه - poetic...
ما را در سایت شاعرانه - poetic دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : saeedirado بازدید : 138 تاريخ : دوشنبه 12 آبان 1399 ساعت: 19:26